google-site-verification=BXEvBwgLLf1nLiquuSvKhxvUxKLBypmdr_JSue2w7Js
استاد جعفر حاجی کریم نظری نزدیک به چهار دهه سابقه مسوولیت و فعالیت فرهنگی، سیاسی در کشور است و از او ده ها جلد کتاب و نظرات علمی بسیاری در رسانه ها ی گروهی به چاپ رسیده و در شبکههای اجتماعی منعکس شده است .
ایشان با توجه به مسایل جاری فرهنگی حاکم بر کشور عقیده دارد که خط مشی و استراتژی مشخصی در خصوص مدیریت و مهندسی فرهنگی مشاهده نمی شود و در واقع الگوی عملی پایداری وجود ندارد که انتظارات مرتبط را جواب دهد.
مدیر مسوول انتشارات نظری در ارتباط با مقوله مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی میگوید : وقتی از مهندسی فرهنگی بحث به عمل میآید یعنی یک سیستم دارای اجزای به هم پیوسته و وابسته برای اهداف فرهنگی و یک نگاه جامع و تخصصی که مشتمل بر همه عناصر دخیل در این سیستم است در واقع معرب اندازه، قیاس و محاسبه در امر فرهنگ است.
مهندسی فرهنگی یک اندازه گیری در به ثمر بخشیدن و جهت دادن، طراحی، بازسازی، نوسازی تحول و تغییر و دکترین، خط مشیهای مؤثر، برنامه و رویه پیشرو و مداخله هدفمند در مسیر فرایند ها و برنامه ریزیهای راهبردی کلان حاکم بر تمام نظام و شئون فرهنگ جامعه است. که در همه جا دیده و لمس شود و تصویر واضح و روشنی برای آینده قرار گیرد و این مسئله مهم بایسته است با توجه به شرایط و مقتضیات ملی و جامعه جهانی باشد و مدیریت فرهنگی، اجرا، اداره، کنترل و هدایت مسایل فرهنگی در چارچوب فرهنگ مهندسی شده و در پروسه سیاست گذاری ها و برنامه ریزیهای مربوط به آن است.
ـ پروسههای سیاستگذاری فرهنگی :
• تبیین و ترسیم خط مشی ها
• تألیف خواسته ها (شناخت، تحقق و انطباق آن با برنامههای مد نظر)
• داشبوردها (سیستمهای نرم افزاری و اطلاعاتی)
• تشخیص پروژه ها برای اجراء
او عنوان میدارد اجرای این موارد با مسوولین و متولیان حاضر فرهنگی کشور امکان پذیر نیست، چون آنان توانایی شکل دهی این مسأله مهم را ندارند و قادر به انجام آن نیستند.
ایشان اعتقاد دارد : در فضای فرهنگی کشور باید تمام ذایقههای فکری را محترم بشماریم .
استاد جعفر حاجی کریم نظری، هم اکنون صاحب امتیاز و مدیر مسوول انتشارات نظری است.