google-site-verification=BXEvBwgLLf1nLiquuSvKhxvUxKLBypmdr_JSue2w7Js
کـتابـي کـه پـيـش رو داريـد بـرگـرفـتـه از کـتـاب خـواب شـبـانـه (sleeping through the Night) اثر دکتر جودي اي ميندل ((Jodi A. Mindellميباشد. هدف از تلخيص اين کتاب، استفاده مؤثر و کارآمد والدين به ويژه مادران در مديريت رفتار با کودک است و در اين راستا سعي شده است که از آوردن بديهیات، مثالهاي تکراري، مطالب تخصصي و موضوعاتي که با فرهنگ ايراني مطابقت ندارد، پرهيز گردد.
این کتاب به منظور اطلاع رسانی راجع به مسایل پزشکی، درمانها و روش هایی برای اطلاعات شخصی شما طراحی شده و برای یاری رساندن به کسانی است که می خواهند خدمات آگاهانه تری راجع به مسائل پزشکی و سلامت خود دریافت کنند و ادعا نداریم که کتاب کاملی است یا این که می تواند جایگزین پزشک شما باشد. اگر فرزند شما مشکل خاصی دارد، بی درنگ باید به دنبال راه حل باشید و تحت هیچ شرایطی نباید بدون مشورت با پزشک، این روش ها را راهحل درمان بدانید.
اين کتاب شامل 5 بخش ميباشد. در بخش اول به مقدمهاي بر خواب و اختلالات خواب، مراحل خواب، مقدار خواب مورد نياز کودک و مديريت رفتار والدين پرداخته شده است.
در بخش دوم، روشهايي که منجر به ايجاد عادات خوب خواب براي کودک ميشود، دلايل مقاومت کودک هنگام خواب و راه حلهايي براي مواجهه با آن، دلايل
اصلي مشکلات خواب، آموزش خواب کودک، خواب روزانه کودک، مشکلات خواب روزانه و راه حلهاي آن و مزايا و معايب خوابيدن کودک با والدين در اتاق مشترک يا تختخواب مشترک مورد بررسي قرار گرفته است.
در بخش سوم، سؤالات رايج والدين هنگام آموزش خواب کودک، راههايي براي خواب کافي والدين، مشکلات خواب دوقلوها، مشکلات خواب کودک براي والدين مجرد و آپارتماننشين، تغيير در عادات خواب کودک هنگام دندان در آوردن، بيماري، مسافرت، مناسبتهاي ويژه مانند تولد، وضعيتهاي جدايي و طلاق و مرگ افراد خانواده، توصيف شده است.
در بخش چهارم، به ديگر مشکلات رايج خواب از جمله خروپف، خرناس و آپنه (قطع تنفس در خواب)، سندرم مرگ ناگهاني کودک، پاراسمنيا (کودکاني که در نيمه شب با ترس بيدار ميشوند)، صداهاي نامفهوم و زير لب سخن گفتن، ترسهاي شبانه، کابوس، دندان قوروچه و تکان دادن بدن و حرف زدن در خواب اشاره شده است.
در بخش پنجم، موضوع خواب والدين و مشکلات و اختلالات خواب آنها از قبيل بي خوابي، خروپف، آپنه، سندرم پاهاي پرتکان (RLS) و خواب آلودگي مفرط روزانه (نارکولپسي) بررسي شده است.
دقت کنيد که تمام جملات اين کتاب به طور کلي است و ممکن است در بعضي کودکان متفاوت و يا کاملاً برعکس باشد.
پیشگفتار
سخن مترجم
بخش اول: اساس خواب
فصل اول: "کمک، کودکم نمی خوابد": مقدمهای بر خواب و اختلالات آن
فصل دوم: خواب چیست؟
فصل سوم: "لطفاً خوب باش": مدیریت رفتار
بخش دوم: ايجاد عادات خوب خواب
فصل چهارم: خواب در چند ماه اول زندگی
فصل پنجم: اتاق خواب، زمان خواب شبانه و کارهایی که قبل از خواب باید انجام داد
فصل ششم: مقاومت کودک هنگام خواب و بیداریهای شبانه
فصل هفتم: خواب روزانه
فصل هشتم: خوابیدن کودک با والدین
بخش سوم: مراحل رسيدن به موفقيت
فصل نهم: "آیا درست عمل میکنم؟"
فصل دهم: "چه کنم اگر...": مواجهه با موقعیتهای سخت
فصل يازدهم: تغییر در عادات خواب
بخش چهارم: دیگر مشکلات رایج خواب
فصل دوازدهم: خروپف و خرناس: آپنه(قطع تنفس در خواب)
فصل سيزدهم: کودکانی که نیمه شب با ترس بیدار میشوند: پاراسمنیا
فصل چهاردهم: صداهای نامفهوم و زیر لبی سخن گفتن: دیگر مشکلات رایج خواب
بخش پنجم: "من چی"، خواب بزرگسالان و مشکلات خواب آنها
فصل پانزدهم: "حالا من نمی توانم بخوابم!": والدین چگونه می توانند به قدر کافی بخوابند؟
فصل شانزدهم: "خیلی خسته ام": اختلالات رایج خواب در بزرگسالان
مادر شدن فوق العاده است، يک احساس زيبا و يک تجربه بي نظير اما سخت. قبل از باردار شدن وقتي با مادران ديگر برخورد ميکردم و مي ديدم که چقدر خسته اند و از بيخوابي رنج مي برند، فکر ميکردم مادر شدن چقدر مشکل است!!! وقتي فهميدم باردار هستم، آن هم دوقلو، به نظر مي رسيد که خستگي و بي خوابي ام بيش از مادران ديگر خواهد بود و تصميم گرفتم اطلاعاتم را راجع به اين موضوع افزايش دهم تا شايد اين تجربه زيبا، دلپذيرتر گردد. به همين سبب شروع به خواندن اين کتاب کردم. وقتي متوجه شدم که اين کتاب مي تواند علاوه بر کمک به حل مشکلات خواب در تربيت صحيح کودکانم نيز مفيد واقع شود، فکر کردم چرا بقيه مادران از آن بي بهره باشند و شروع به ترجمه آن کردم.